Програм Уједињених народа за развој (UNDP) примио је нови допринос од 1,87 милијуна USD у финанцирању климатских промјена одВлада Јапана ће подржати конкретну проведбу климатских планова, као што је национално утврђени допринос (NDC), у Босни и Херцеговини.

Допринос Јапана амбициозној иницијативи UNDP-a Climate Promise помоћи ће БиХ да одговори на хитну потребу смањења своје високе овисности о фосилним горивима путем праведног транзицијског механизма, с нагласком на томе да никога не остави иза себе, праведне и родно осјетљиве мјере.

У сурадњи с Министарством вањске трговине и економских односа Босне и Херцеговине, пројект ће радити на постављању темеља за праведну транзицију према нискоугљичном господарству стварањем Нацрта за БиХ стратегије „Праведна транзиција за све“ и Праведну транзицију. за три угљично-интензивне индустрије (енергетика, челик и цемент), попраћено активностима изградње капацитета за дионике, рањиве скупине и индустрију. Пројект ће такођер осигурати финанцирање за декарбонизацију најмање 20 малих и средњих подузећа.

ЛИНК